Posts

Posts uit november, 2011 tonen

Chique bloementaart

Afbeelding
Deze bloementaart had ik hier al een keer op internet voorbij zien komen, dus toen mijn collega vroeg of ik een echte meidentaart voor haar dochter kon maken, was de keus snel gemaakt! De taart is gevuld met aardbeienvlaaivulling en botercrememix met aardbeienjam. De taart heb ik afgesmeerd met roze botercreme, dat was een leuk effect. Ik heb voor de eerste keer een strik gemaakt, maar ik vond er wel wat "open" gaten tussen zitten die ik heb opgevuld met wat gekleurde bolletjes. Het was een leuke taart om te maken!

Nautic cake

Afbeelding
Deze taart was voor de verjaardag van de zoon van een collega. Hij werkt op een schip, dus het leek haar wel leuk om de taart in deze stijl te maken. De vulling is abrikozenjam met stukjes abrikoos en de tweede laag is botercrememix met stukjes abrikoos (zie foto ) Hoewel ik zelf niet van abrikoos houd, vond ik de vulling wel erg lekker eruit zien (en ruiken) De foto's in een soort van stripverhaal van niks tot taart:

Cakepops!!

Afbeelding
Voor mijn verjaardag heb ik van m'n zusjes de cakepopmaker gekregen. Echt een geweldig apparaat, de kleur is knalroze! De eerste keer hadden Muriel en ik chocoladebiscuit gebruikt, van verschrompelde bolletjes werden het al snel mooie ballen. De volgende dag waren ze ehcter wel wat verschrompeld dus heb ik nog een lading gemaakt met cakemix van Homemade (hoef je alleen maar water toe te voegen...) Deze bolletjes moesten wel wat langer in het apparaat blijven en halverwege worden omgedraaid, maar deze bleven wel mooi van vorm én er zat wat meer smaak aan. Ik had roze en witte babycakes melts meebesteld dus die kleuren heb ik ook gebruikt om de cakepops in te dopen. Ik had wat chocolademelts in een mok (is hoog en smal) in de magnetron laten smelten en zo kon ik de lollies er makkelijk in dopen. Vervolgens de cakelollies versieren en eet smakelijk!! :-) Erg leuk om te doen en je hebt snel een leuk resultaat: Nu nog wat meer oefenen om die randjes weg te krijgen...

Halloweencupcakes

Afbeelding
Het is al weer even geleden, maar deze cupcakes had ik voor de kinderen in mijn klas gemaakt om te trakteren met m'n verjaardag. We hadden die dag ook een Halloweendisco dus over het thema van de traktatie hoefde ik niet lang na te denken. De malletjes om te dusten had ik op de beurs gekocht en de spinnen- en vleermuisringen had ik al eerder in huis gehaald. Het dusten had ik nog nooit eerder gedaan, maar dat is me reuze mee gevallen. (Met zilveren poeder ging het wel wat makkelijker dan de zwarte kleurpoeder.) De reacties van de kinderen waren erg leuk, ik kreeg zelfs een luid applaus :-)

Verjaardagstaart!

Afbeelding
Hier de foto van m'n eigen verjaardagstaart. De taart is gevuld met gebakken appeltjes en bbcmix. Omdat ik de appeltjes in wat boter en bruine basterdsuiker had gebakken, waren de appeltjes gecarameliseerd. Dit was erg lekker, maar wel erg zoet. Verder heb ik de taart simpel gehouden met een aantal bloemen van de beurs (kleine roze) en zelf heb ik de witte bloemen gemaakt m.b.v. de flower lace cutter.